FREE SHIPPING to the U.S. on ALL ORDERS!

Anaconda Choke – Rafael Mendes

 

“THE POSITION BEGINS IN THE REVERSE DE LA RIVA. INSTEAD OF POSTING MY LEG, I PLACE MY KNEE ON THE MAT AND POST MY HAND. BY DOING THIS, I AM RELIEVING THE PRESSURE AND GIVING MY OPPONENT THE OPPORTUNITY TO SIT UP.”

 “MY OPPONENT IS NOW POSTING HIS ELBOW AND SWIMMING UNDERNEATH FOR THE UNDERHOOK. I ANTICIPATE HIS SIT UP AND WHEN I FEEL HIM CLOSE ENOUGH, I REACH OVER HIS HEAD AND CIRCLE MY ARM AROUND TO CUP THE CHIN.”

“AFTER CUPPING THE CHIN, I SHIFT MY HIP TO THE MAT, FORCING MY OPPONENT TO PUT HIS BACK ON THE MAT AS WELL.”

“ONCE I HAVE SHIFTED MY HIPS TO THE MAT, I NOW SWITCH MY GRIP FROM THE CHIN TO CONTROLLING MY OWN HAND, WHICH WILL ALLOW ME TO ADJUST THE POSITION.”

“THE NEXT STEP IS TO USE MY FREE LEG TO STEP ON MY OPPONENT AND TO ESCAPE MY LEG WHICH IS STILL CAUGHT IN THE HALF GUARD. ONCE MY LEG IS FREE, I FALL ONTO MY RIGHT SHOULDER.”

“BEFORE I LOOK TO FINISH THE SUBMISSION, I TRAP MY OPPONENT’S ARM BY STEPPING OVER AND USING MY HEEL TO SECURE HIS ARM.”

“NOW THAT I HAVE TRAPPED MY OPPONENT’S ARM, I CAN NOW LOOK TO FINISH THE SUBMISSION BY LOCKING THE ANACONDA GRIP. I PLACE ONE PALM ON TOP OF MY HAND, AND THEN SLIDE DOWN MY ARM UNTIL I REACH MY BICEP. MY GOAL IS TO KEEP MY HAND CONNECTED TO MY ARM THE ENTIRE TIME SO I NEVER GIVE SPACE FOR MY OPPONENT TO ESCAPE. FROM HERE I AM ABLE TO LOCK IN THE CHOKE AND FINISH THE SUBMISSION BY HUGGING THE BACK.”

 

 

 

 

Older Post
Newer Post
Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Shopping Cart

Your cart is currently empty.
Shop now